Staande en liggende pagina in 1 document

“In mijn procesbeschrijving (het is een Word-bestand) heb ik veel staande pagina’s, maar ook een tabel die ik helaas niet op een staande pagina krijg. Deze pagina is dus liggend. Ik werk nu zelf met twee bestanden, die ik na het afdrukken aan elkaar bevestig met een nietje. Maar nu moet ik het bestand op het intranet zetten, als één bestand. Kan dat wel?” Deze vraag kreeg ik afgelopen week. Hoewel dit misschien ingewikkeld lijkt, valt het best mee. 

Werken met secties

Om dit op te lossen moet je werken met secties. Als je hier niet bekend mee bent, kun je hier lezen hoe het werkt.

staand-liggend

Sectie-einden invoegen

Nu weet je hoe je sectie-einden toe kunt voegen. Overal waar je van paginastand wilt wisselen, dus waar je een liggende pagina toe wilt voegen of juist een staande pagina bij liggende pagina’s, moet je een pagina-einde toevoegen.

Als je de pagina-einden bepaald hebt, wijzig je de afdrukstand (hier lees je hoe dat moet). Als het slechts om één wissel gaat, is het niet veel werk. Als je veel moet wisselen tussen staande en liggende pagina’s is het wat meer werk. Maar het is zeker de moeite waard: je krijgt een professioneel bestand en hebt daarna geen ‘geklungel’ meer met meerdere losse bestanden.

Op de hoogte blijven?

3 gedachten over “Staande en liggende pagina in 1 document

  1. Helemaal top. Deze functie kende ik nog niet. Heb ook meteen even geprobeerd of het word document ook juist wordt omgezet naar PDF. Zodat je hier ook staand en liggende documenten hebt. En dat gaat perfect. Super bedankt voor deze blog..

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: