Outlook opstarten met agenda

Je bent van me gewend dat ik functies van A-Z behandel. Soms kan het echter ook simpeler, zo ook met dit blogartikel.
In mijn Outlook-trainingen zit altijd een stukje ‘timemanagement’. De meeste gebruikers willen immers graag veel tijd besparen bij het verwerken van e-mail. Dit doe je met veel functies binnen Outlook, maar een stukje bewustwording over ‘hoe het ook kan’ helpt zeker.

Een van de suggesties die bij timemanagement gedaan wordt, is om ‘s morgens niet te beginnen met je e-mail. Hierover valt natuurlijk te discussiëren. Natuurlijk werkt dit heel goed, ik ben alleen wel van mening dat dit voor veel secretaresses niet haalbaar is.

Toch is het ook heel goed om ‘s morgens eerst naar je agenda en/of takenlijst te kijken, voordat je naar de e-mail gaat. Door helder te hebben waaraan je die dag wilt werken, ben je vaak minder bereid om energie te verspillen aan de e-mail. Waardoor je dus automatisch weer tijd bespaart.

Start eens op met je agenda of takenlijst

Overweeg daarom eens om Outlook ‘s morgens niet op te starten met Postvak In, maar in je agenda of takenlijst. Hiervoor klik je op Bestand, Opties en vervolgens Geavanceerd. Bij “Outlook starten en afsluiten” kies je voor “Bladeren…” en vervolgens voor de map waarin je wilt starten. Bevestig met OK en nogmaals OK.

 

Ik wil een training volgen.

1 gedachte over “Outlook opstarten met agenda”

Plaats een reactie

Naamswijziging

Haal meer uit Office wordt Haal meer uit Microsoft.
De naam wordt rustig aan overal gewijzigd, vandaar
dat je ze allebei tegen kunt komen.

Naar de online leeromgeving
%d bloggers liken dit: